Pytania do projektu
Jeżeli masz pytanie do architekta związane z konkretnym projektem z naszej oferty, możesz zadać je w tym dziale forum. Studio Atrium będzie aktywnie odpowiadać na pytania i wspierać fachową wiedzą. Zanim zadasz pytanie, sprawdź na forum, czy ktoś nie zadał go przed Tobą.
Tematy
Ostatni wpis
1. Czy istnieje możliwość zmiany dachu w Ricardo 5 aby wyeliminować wystające zadaszenia z przodu i tyłu domu i zastąpić to przedłużonym dachem tak jak w Ricardo 6 z tyłu domu? 2. Jak bardzo...
Studio Atrium
10-02-2014
(13:05:32)
A jeśli by zrobić ten dom w wersji z piwnicą i do tej piwny przenieść kotłownię, to czy istnieje możliwość powiększenia kuchni o tę kotłownię na parterze? Lub czy są jakieś inne możliwości...
Ania
07-02-2014
(01:49:43)
Czy możliwe jest dodanie do Pelikana VI piwnicy pod częścią domu? W celu przeniesienia tam kotłowni, wygospodarowania miejsca na pralnie i suszarnie itp.
Studio Atrium
04-02-2014
(15:43:23)
Witam, właśnie kupiłem ten projekt i przed rozpoczęciem budowy chętnie obejrzałbym gotowy dom. Uprzejmie proszę o kontakt osoby, które już zakończyły już proces inwestycyjny i mają ochotę...
zainteresował mnie ten projekt. mam pytanko? czy można by doprojektować poddasze użytkowe oraz gdzie umiejscowione byłyby schody? i czy można by było przedłużyć wymiary bryły budynku w każdą ze...
Ewa
25-02-2014
(22:05:04)
gdzie w tym projekcie przewidziano ustawienie lodówki.
Studio Atrium
30-01-2014
(15:21:59)
Witam. Jestem zainteresowana projektem tego domu.Jest piękny!!! mam jednak pytanie-czy da radę zmienić kąt nachylenia dachu na 40 stopni? w miejscu gdzie będzie on stał są takie wymogi ,że kąt ma...
Studio Atrium
27-01-2014
(17:38:30)
Czy możliwe jest zamówienie projektu bez tarasu z jednym wyjściem na ogród, od strony salonu, a w sypialni z oknem?
Studio Atrium
27-01-2014
(11:51:54)
Witam! Interesuje mnie możliwość doprojektowania garażu wraz z zadaszeniem wejścia do domu,w taki sam sposób jak to wygląda w projekcie SAMBA MINI III, z tą różnicą,że garaż byłby wtedy od prawej...
Grzegorz Miler
20-01-2014
(17:21:00)
mam pytanie. poniewaz interesuje mnie ten projekt ale chcialbym zapytac czy istnieje mozliwosc dodatkowych drzwi do kotlowni na sciane z lewej strony na dwor.ulatwilo by to na wnoszenie opalu do...
Studio Atrium
10-02-2014
(15:13:40)
Witam, jaki jest szacunkowy koszt ogrzewania tego domu (ogrzewanie gazowe) ?
Studio Atrium
01-04-2019
(11:16:20)
Czy jest możliwe (i jak bardzo skomplikuje to ewentualną budowę domu) poszerzenie pokoi tak jak w projekcie NEO STRADA ? Kręte schody są mało wygodne a sypialnie i łazienka dosyć wąskie i małe....
Studio Atrium
08-01-2014
(13:34:16)
Czy istnieje możliwość modyfikacji projektu do ogrzewania na paliwo stałe? Jak stoi projekt w świetle nowych przepisów o zwrocie podatku VAT za materiały budowlane - ograniczenie powierzchni do...
Studio Atrium
08-01-2014
(15:19:44)
Mam pytanie czy jest możliwość doprojektowania piwnicy w celu przeniesinia kotłowni i spiżarni właśnie do piwnicy co spowoduje małe przeróbki na parterze o te własnie powierzchnie ?
Studio Atrium
07-01-2014
(14:53:19)
Witam, czy ktoś w Was realizuje projekt domu Casa Nova? jeśli macie jakieś doświadczenie w tym projektem proszę o kontakt. (mój email: daria.smiechowska@gmail.com)
witam domek stoi woj lubelskie zmiany to takie ze w łzience nie ma okna bo na tej ścianie dostawiliśmy garaż dach to blacha w rąbek stojący a koszta no cóż nie pomylili się tyle ile na pisane w...
Beti
11-02-2014
(11:58:46)
Witam! Bylabym zainteresowana projektem w systemie szkieletowym. Mam w związku z tym pytanie ile wynosi szacunkowa kwota domu w systemie SZKIELETOWYM pod klucz??? Pozdrawiam
Studio Atrium
19-12-2013
(17:28:01)
Witam. Czy istnieje opcja zaprojektowania tego domu z piwnicą bez garażu ? Oraz czy w projekcie jest uwzględniony taras jak w przypadku projektu Porto z garażem i piwnicą, ponieważ na zdjęciu...
Studio Atrium
13-12-2013
(12:11:43)
Witam, Cy istnieje w tym projekcie zaadaptowanie strychu? Lub czy projekt oxford II występuje z dodatkowa wiata na drugi samochód? Oraz z drugie pytanie: Czy w tych projektach pow. użytkowa...
Studio Atrium
11-12-2013
(11:59:43)